Nieuws

Mooiwaartscafe Brainportregio

Brainstormen en borrelen met Mooiwaarts!

beauty, brains & beer in brainportregio Eindhoven

Kom naar Mooiwaartscafé #1
12 mei 2015 – 15.00-17.30 uur – in Eindhoven

Nederland streeft naar een mooie toekomst! Maar hoe combineer je ondernemingslust met schoonheid? Hoe nemen bewoners hun eigen rol in verbetering van de Omgevingskwaliteit? Hoe geef je maatschappelijke meerwaarde aan een bouwplan in de Brainport?
Op dinsdagmiddag 12 mei organiseert Mooiwaarts in samenwerking met Brabants Expertisecentrum Ruimtelijke Kwaliteit (BERK) van de provincie Noord-Brabant het eerste Mooiwaartscafé.
Eindhoven profileert zich als de designstad; de Brainport heeft de ambitie tot de tien beste High Tech regio’s ter wereld uit te groeien. Wat voor rol speelt ruimtelijke kwaliteit in deze ambitie en door wie wordt ze gedragen?

In een Mooiwaartscafé praten we over de vraag hoe de beste ruimtelijke kwaliteit in Nederland van nu en later tot stand komt. Het café trekt door het land, we beginnen in Brainport (regio Eindhoven). Voorbeelden uit de gastregio dienen als gespreksmateriaal. We praten over de vraag wat ruimtelijke kwaliteit eigenlijk is, wie het tot stand brengen en wat het recept is – of is er juist geen recept? Kunnen we de ingrediënten van het ruimtelijk kwaliteitsbeleid voor de komende jaren bepalen? De hoofdrolspelers delen hun ervaringen en gaan in debat met de bezoekers van het café. Moderator van de Mooiwaartscafé’s is journalist Nicoline Baartman.

Toegang: vrij voor alle geïnteresseerden
Aanmelden: hoeft niet, maar is wel verstandig als u verzekerd wilt zijn van een plek! Klik hier voor aanmelding.