Nieuws

Mooiwaarts aan de Meije

Brainstormen en borrelen aan de Oude Meije !

beauty, brains & beer met Mooiwaarts, MooiSticht, Provincie Utrecht, Paul Roncken (PARK Utrecht)
Reserveer de dag: Mooiwaartscafé #8 :  12 oktober 2017, 14.30-17.30 uur – in het Groene Hart, aan de Oude Meije in Zegveld

Kernkwaliteiten in de veenweide

In het Mooiwaartscafé praten we in een informele setting over de vraag hoe de beste ruimtelijke kwaliteit in Nederland van nu en later tot stand komt. Het café trekt door het land. Het achtste café is aan de schilderachtige Oude Meije, in het Veenweide Informatiecentrum in het Groene Hart.
Dit Mooiwaartscafé vindt plaats in nauwe samenwerking met de provincie Utrecht, de onafhankelijke provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Paul Roncken en de kwaliteitsadviseurs van MooiSticht.
Centraal in het gesprek staan de kernkwaliteiten van de veenweiden. Hoe garandeer je dat die terecht komen in een afwegingskader voor omgevingskwaliteit dat een rol speelt bij de vergunning? Hoe voorkom je dat de waarde van de fysieke leefomgeving teloor gaat? We kunnen lessen trekken uit de ambitieuze manier waarop de gemeente Lopik werkt aan het opnemen van waarden in de omgevingsvisie, maar een andere gemeente zal meer nadruk leggen op de verantwoordelijkheid van de eigenaar, of zal het zoeken in een goed proces waarin de initiatiefnemer met omwonenden en experts komt tot een plan met draagvlak.
Een korte film geeft een beeld van de thematiek.

Meer info over het programma volgt medio september.

Namens de provincie Utrecht: Paul Roncken, onafhankelijk adviseur ruimtelijke kwaliteit
Namens het Mooiwaarts-team: Flip ten Cate, directeur Federatie Ruimtelijke Kwaliteit
Namens Mooisticht: Anthony Tom, directeur

Aanmelden: hoeft niet, maar is wel verstandig als u verzekerd wilt zijn van een plek! Vol is vol. Klik hier voor aanmelding.
Er wordt gezorgd voor vervoer van het Station Woerden naar het Veenweide Informatie Centrum, Oude Meije 18, Zegveld. U kunt bij uw aanmelding aangeven of u daarvan gebruik wilt maken.